Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τον «τσάκωσε» η αστυνομία να κοιμάται ενώ οδηγούσε Tesla! [video]

2/7/2021

Το... τρις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού! Ένας οδηγός στις ΗΠΑ είπε να χαλαρώσει για Τρίτη (!) φορά μέσα στο Tesla του, έριξε έναν υπνάκο, αλλά η αστυνομία που τον «τσάκωσε» είχε διαφορετική άποψη.

Η δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης στα Tesla έχει διώξει το απαραίτητο άγχος, πιθανώς και την υπευθυνότητα από αρκετούς οδηγούς των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Κάπως έτσι εξηγείται και η περίπτωση ενός οδηγού στην περιοχή Kenosha County του Wisconsin, ο οποίος για τρίτη φορά βρέθηκε να παίρνει έναν υπνάκο πίσω από το τιμόνι.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό και αμέσως έσπευσε να επέμβει. Στα σχετικά πλάνα από τις κάμερες του περιπολικού που κινούταν παράλληλα με το Tesla Model 3 διαπιστώθηκε πως ο οδηγός είχε κλείσει τα μάτια του, είχε γείρει προς τα κάτω το κεφάλι του και είχε αφεθεί στην... αγκαλιά του Μορφέα. Μάλιστα, παρά το «παίξιμο» με τα φώτα ο οδηγός δεν έδειξε να συγκινείται και συνέχισε για περίπου 3,5 χιλιόμετρα να κινείται με 132 χιλιόμετρα την ώρα, αφήνοντας το αυτοκίνητο στον αυτόματο πιλότο! Εντέλει, ακούγοντας τις σειρές αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, ξύπνησε ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε κοιμηθεί. Οι αστυνομικοί, φυσικά, είχαν διαφορετική άποψη επιβεβαιώνοντας την θεωρία τους με το γεγονός πως ο οδηγός είχε ενεργοποιήσει την λειτουργία «Navigate on Autopilot» μέσω της οποίας το αυτοκίνητο κινείται μόνο του σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας μέχρι να πάρει την έξοδο που του έχει ζητηθεί.
 
Η... λυπητερή για τον ασυνείδητο οδηγό ήταν πρόστιμο αλλά και κατάσχεση του αυτοκινήτου του με γερανό, καθώς όπως προείπαμε ήταν το 3ο σχετικό περιστατικό ύπνου πίσω από το τιμόνι.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε